Energietips
Stadstransport
Blogarchief
 

Handige linksNutzrad.de
Op de Duitse website Nutzrad.de vind je een prachtig overzicht van fietsvrachtvervoer oplossingen. Met links naar websites van fabrikanten en dealers.

bakfietsonderdelen.nl
Webshop voor de levering van alle Van Andel/Azor/bakfiets.nl onderdelen. Je kunt er ook een compleet frame bestellen. Handig voor als je op basis van een van de sterkste bakfiets-frames in wereld, je eigen vrachtfiets wilt opbouwen.

BusyBike
Vrachtfiets-speciaalzaak. Onder andere maatwerk fietstrailers en maatwerk opbouw.

Elian
Mooie ranke en hand gebouwde design bakfietsen met een ‘vlak’ stuursysteem.

Carla Cargo
Handige electro ondersteunde aanhanger voor zware lasten. Voor achter je gewone (lig)fiets of voor achter je (niet elektrische) bakfiets.


Stint Cargo
Oorspronkelijk ontwikkeld voor het vervoer van kinderen naar de BSO, is de Cargo versie van de Stint ook heel geschikt voor stadsdistributie. Voordeel: de koerier stapt veel makkelijker op en af dan uit een auto. Nadeel: je kunt niet meetrappen en daardoor is de actieradius beperkt en/of je hebt een veel duurder accupakket nodig.

Bionx motoren
Duitse e-bike motorenfabrikant met motoren die regeneratief kunnen remmen; remenergie weer opslaan in de accu.

The Copenhagen Wheel
Heel snel van je bestaande fiets een e-bike maken met regeneratief remmen!

 

Andere elektrische vervoersconceptenLEV
Volledig elektrisch 1 persoonsvoertuig op fietssnelheid (25km/u), maar zonder trappers en volledig overdekt/gesloten! Perfect geschikt om op te laden op je eigen zonnepanelen.

Soios SunShuttle: stadsvervoer op zonne-energie
Deze trammetjes brengen mensen en goederen met een snelheid van 25km/u in no-time door de hele stad. In de zomer kunnen ze vrijwel autonoom rijden op de energie van de zonnepanelen op het dak.

Move-nl
Leverancier van eScooters tot volledig electrische 45km auto’s.

PodBike
Overdekte elektrische ligfiets (met elektrische pedaal-generator overbrenging: geen ketting). Met voldoende ruimte om een kind mee te nemen en de mogelikheid om het voertuig makkelijk (rechtop) te parkeren.


©